Docenten

ontdek zelf wat yoga voor jou kan betekenen

Mijn naam is Karin de Puit en ik verzorg sinds het najaar van 2009 Hatha Yoga lessen. Voorheen was ik personeelsfunctionaris en ik volgde in mijn vrije tijd yogalessen. Tijdens de lessen vond ik ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk, maar
ik vond het vooral ook gewoon heel leuk om te doen. Toen ons zoontje drie was besloot ik te stoppen met mijn werk om voor hem te zorgen. Ik genoot er van. Ik vroeg me wel af of ik later weer terug wilde keren in mijn drukke baan. Om hierin een goede keuze te kunnen maken, te leren en rust te vinden, besloot ik een opleiding tot yogadocent te volgen. Tijd en aandacht voor mezelf zodat ik alles op een rijtje kon zetten. Deze driejarige opleiding heb ik gevolgd bij Ron van der Post in Nijmegen.

Tijdens deze opleiding ondervond ik zelf wat yoga met je kan doen. Ik kwam mezelf tegen, mijn beperkingen en mijn krachten. Ik kon afstand nemen, waardoor ik weer met een frisse blik naar mezelf en mijn omgeving kon kijken. Daarnaast kwam ik letterlijk beter in mij vel te zitten.

docent

Tijdens het laatste jaar van de opleiding was ik in verwachting van ons dochtertje. Ik heb mede door de yoga deze zwangerschap als heel intens en mooi ervaren. De houdingen zorgden ervoor dat mijn lichaam soepel bleef en ik heb weinig ongemakken gehad. Ook tijdens de bevalling kon ik rustig blijven en vertrouwen op mijn lichaam. Hierdoor heb ik het bijzondere moment dat mijn dochtertje geboren werd heel bewust mee kunnen maken.

Yoga betekent voor mij bewust keuzes maken, bewust leven. Op het gebied van lichaam, voeding, denken en handelen. Een positieve kijk op het leven en datgene wat je doet, met aandacht doen. Ik heb zelf gemerkt dat je bij regelmatige uitoefening van yoga je lijf weer leert voelen. Ook even stilstaan bij het nu en omgaan met de hectiek van alledag gaat me steeds beter af. Ik ervaar meer rust en heb meer energie. Hierdoor is er ook meer ruimte en aandacht voor alles en iedereen om me heen.

Ik had vooraf zelf nooit gedacht dat ik yogales zou gaan geven, maar ik ben heel dankbaar dat de opleiding op mijn pad is gekomen en dat ik nu bij Yoga Imma mijn ervaringen kan delen en alles wat ik tot nu toe geleerd heb door mag geven.

Gevolgde opleidingen en cursussen

2007 tot 2010 opleiding tot Hatha yoga docent bij Ron van der Post, Nijmegen

2010 tot 2011 theoretisch verdiepingsjaar bij Ron van der Post, Nijmegen

2011 tot 2012 opleiding tot zwangerschapsyogadocent, Birthlight, Utrecht

2012 (april / mei) studiereis / retraite met Ron van der Post in Pipalkoti, India

2013 (januari / februari) Yoga Nidra bij Maaike Chavanu (Yoga Bindu), Mill

2013 tot 2014 postnatale yoga, Birthlight, Utrecht

2014 tot 2015 Hatha Yoga Masterjaar bij Ron van der Post, Nijmegen

2017 (16 sept + 7 okt) Bijscholing facevorming bij Marijke Ludwig, Boxtel

2017 (28 sept t/m 30 sept) Yin Yoga Docentenopleiding Module I, Bivag New Health Centre, Horst

2017 (30 november t/m 2 december) Yin Yoga Docentenopleiding Module II, Bivag, Enschede