Lessen

IMG_7994

Een les duurt in totaal één uur en 10 minuten . Na de asana’s (houdingen) besteden we ongeveer 10 minuten aan ontspanning of meditatie. Er wordt gewerkt in groepen van maximaal dertien personen. Zo is er voldoende ruimte voor vragen en persoonlijke aandacht.

Er worden 2 soorten yogalessen gegeven; Hatha Yoga en Yin Yoga.

Hatha Yoga is een dynamische les waarbij we werken aan flexibiliteit en kracht in het lichaam. We gaan verkennen wat het lichaam kan en nodig heeft. Altijd op je eigen niveau. Door de houdingen wordt je je bewust van je lichaam en kun je naast fysieke effecten ook merken dat je mentaal meer in balans komt en krachtiger en tegelijkertijd flexibel op de mat en in het leven kunt staan.

De Yin Yoga geeft ruimte in het lichaam in de ruimste zin van het woord. De houdingen worden op een passieve, maar toch intensieve manier beoefend, omdat ze langer worden aangehouden (1 tot 8 minuten). Hiermee wordt met name het bindweefsel (ook in de spieren) opgerekt en gestimuleerd. De gewrichten worden actiever en beweeglijker en er ontstaat meer opening en ruimte in het lichaam. Het effect van Yin Yoga houdingen is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker wordend lichaam. Yin Yoga is een tegenhanger van het snelle hedendaagse leven, vol met prikkels. Als je langere tijd in de houdingen blijft, kan deze vorm van yogabeoefening een meditatief en rustgevend effect hebben. Yin gaat om het zijn in het moment, in je lichaam, in de ruimte en in je gevoel.

De lestijden en praktische zaken zijn te vinden onder de link ‘Informatie‘.